dimarts, 14 d’agost del 2012

Els Pérez adopten una iaia

Publicat a El Periódico el 31 de juliol del 2012

La història és digna d'una tragicomèdia italiana. Arrenca a la Línea de la Concepción. Els Pérez (nom fictici) viuen a l'Hospitalet de Llobregat i l'hivern del 1998, com cada any, els pares i la seva única filla hi van anar a passar les festes de Nadal. La mare tenia una amiga hospitalitzada, i així va ser com va conèixer la Carmen (un altre nom suposat). La dona patia diabetis i els metges no li donaven cap esperança de vida. Calia traslladar-la d'urgència a Cadis perquè li amputessin una cama i, com que la Carmen no tenia cap familiar o amic que respongués per ella, la senyora Pérez es va fer càrrec de la situació. Mentre el seu marit i la filla tornaven a Barcelona, acompanyaria a la iaia. Seria al seu costat durant setmanes, mentalitzada que estava cuidant una moribunda. Però van passar dos mesos i, lluny de morir-se, la Carmen va rebre l'alta.
A la senyora Pérez se li va caure l'ànima als peus quan va veure el miserable pis on vivia la Carmen. I encara convençuda que estava ajudant una persona que afrontava els seus últims dies, va decidir que se l'emportaria a l'Hospitalet perquè tingués un final digne.
El 15 de maig del 1998, a les dues de la matinada, la Carmen saludava amb tímidesa els altres dos membres de la família Pérez que l'esperaven a casa. Els Pérez van convertir la sala d'estar, que acabaven de reformar, en el dormitori de la iaia, li van posar un llit d'hospital i un televisor. No volien que mentre fos allà li faltés de res. Al cap i a la fi, s'havia de morir de seguida. Però aquest de seguida fa catorze anys que dura. Evidentment, els Pérez no volen que la iaia es mori. La Carmen s'ha guanyat el respecte de familiars, veïns i amics, que al principi preguntaven si ja s'havia mort i ara es mostren sorpresos per l'afabilitat i coneixements que la venerable dama té sobre tota mena d'esports. L'àvia s'ha convertit en una més de la família. Sense pretendre-ho, els Pérez han adoptat una iaia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada